6 Mart 2013 Çarşamba

pırasa böreği



Ohhhh misler gibi bir borekle karsinizdayim tata ta .Pırasadan nefret edenlerin sesini duyar gibiyim , ama inanin pırasa yemeyen ve sevmeyen insanların bile sevdiği bir börektir kendisi
 Malzemeler
 4 adet yufka
 Harç için;
 1su bardagı süt
 1 yumurta
 5 yemek kaşkaşığı sıvı yağ
 Yarım kg kadar pırasa
Pırasaları dograyıp tuzluyoruz.Bir yufka alıp tepsinin altına seriyoruz bunu böreğimizin kapagi olarak kullanıcaz.Sırayla yufka üzerine sıvı harc ve pırasa ekliyoruz, bu şekilde yapabileceğimiz kadar kat yapıp en son katda pırasa olmayacak şekilde yapıyoruz, en alt kattaki kapağımızıda örtüp sıvı karışımızdan üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz ve susam serpiştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Çok soğumadan afiyetle yenir




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder