16 Mart 2013 Cumartesi

Browni(Islak Kek)









Yapılışı:
1,5 su bardagı süt
1,5 su bardagı şeker
1 çay bardagı sıvı yag
yemek kaşıgı kakao 
Bunları çırpıp 1 su bardagını ayırıyoruz.
Kalan karışıma:
2 yumurta 
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardagından az un ekleyip çırpıyoruz
borcamı yağlayıp karışımı döküyoruz  170 derecede 30 dakika pişiriyoruz .Ben yuvarlak derin borcamda yaptım,kolay çıkması içinde borcamı katı yağla bol yağladım,sakın ıslak beze koymayın borcam çatlar yoksa
Kalıptan çıkardıktan sonrada kürdanla kekimizde delikler açıyoruz ve kalan sosumuzu kekimize yediriyoruz
 Not:Fırının turbolu programını seçmenizi önermem zira kekin çatlamasına neden olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder