20 Ocak 2012 Cuma

SÜTLAÇ






Malzemeler 1 kg soğuk süt, 2 çay bardağı pirinç, 1 litre su, 3 yemek kaşığı pirinç unu, 2,5 su bardağı toz şeker, tarçın Hazırlanışı Pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın, soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı). pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin. Not:Süt paket süt olmayacak,açık kaynatılmış inek sütü olmalı.Çünkü paket süt ile olmuyor kıvamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder