20 Ocak 2012 Cuma
SÜTLAÇ
Malzemeler
1 kg soğuk süt,
2 çay bardağı pirinç,
1 litre su,
3 yemek kaşığı pirinç unu,
2,5 su bardağı toz şeker,
tarçın
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın, soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı). pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.
Not:Süt paket süt olmayacak,açık kaynatılmış inek sütü olmalı.Çünkü paket süt ile olmuyor kıvamı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder