23 Ocak 2012 Pazartesi

HAVUÇLU KEK
Malzemeler 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç, yarım su bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 avuç dövülmüş ceviz, 2 çay kaşığı tarçın, 3 adet yumurta, 2-2,5 su kadar un, Hazırlanışı : Yumurta ile şekeri iyice çırpalım. Rendelenmiş havucu biraz sıkarak suyunu alalım. Havuç, sıvı yağ, dövülmüş ceviz ve tarçını da yumurtaya ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. En son un ile birlikte kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim. Karışımı yağlanmış kalıba dökelim ve önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında pişmeye bırakalım. Yaklaşık yarım saat sonra kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder