8 Şubat 2012 Çarşamba





GANAJLI VE KESTANELİ YAŞ PASTA


Malzemeler:
Hazır  pandispanyapasta kek (evde de pişirebilirsiniz )
1 su bardağı süt
1 paket kakaolu ve beyaz krem şanti
1 çay bardağı haşlanmış kestane
Ganaj için
200 ml krema
200 gr bitter çikolata
Yapılışı:
Öncelikle bir tencere kremamızı döküyoruz ,kaynamaya ulaşmadan altını kapatıyoruz.Parçaladığımız çikolataları içine katıp karıştırarak eritiyoruz.Bir kenara soğumaya bırakıyoruz
Diğer tarafta kakaolu ve  beyaz krem şantilerimizi çırpıyoruz.Kakoulu olanın içine haşlanmış kestaneleri koyuyoruz.
Keklerimizi süt ile ıslatıyoruz.İlk katına kestaneli harcı döküyoruz,2. katı koyup beyaz krem şantimizi sürüyoruz
En son da üzerine ganajımızı döküyoruz.Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra bir güzel yiyiyoruz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder