16 Şubat 2012 Perşembe

TiRAMİSU (Kedi dili ile)
YAPILIŞI *15-16 adet kedi dili bisküvi. *1 çorba kaşığı nescafe *1 su bardağı ılık su. *2 su bardağı süt *2 çorba kaşığı un *1 adet yumurta sarısı *4 çorba kaşığı şeker, *1 paket vanilya, *200 gr labne peynir *üstüne serpmek için yeterince kakao Hazırlanışı, .Süt,un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişince, vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dakika kadar çırpın ve ılınması için bekleyin. .Nescafeyi, ister şeker katarak,ister sade olarak, 1 su bardağı ılık suda eritip, karıştırın. .Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün. .Kedidili bisküvilerin yarısını, nescafeli suda çok umuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin. .Kalan kremanın yarısını kedilillerinin üstüne döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli suda ıslatıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizin ve kalan kremayla kapatınç .Bu hali ile en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Aslında bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor. .Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırdıktan sonra, minik çay süzgeci ile üstüne kakao serpin. Siz istediğiniz gibi süsleyebilir veya sade servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder