26 Haziran 2012 Salı

Üzümlü Tarçınlı Kek

3 tane yumurta
1 çay fincanı, yoğurt
1 çay fincanı, sıvıyağı
1,5 çay fincanı, şeker
3 çay fincanı, un
1 kase çekirdeksiz kuru üzüm
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı; Yumurta ve şeker bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpılır,üzerine sırasıyla çırpılarak,yağ,yoğurt,tarçın ilave edilir ,en son un yedirile yedirile çırpılır.kabartma tozu eklenir,en son olarak una bulanmıl üzümler ilave edilir ve bir spatula yardımıyla karıştırılır.160 derece fırında ortalama 45 dakika pişiriirve servis edilir
Püf noktası;Kek kalıbının rahat çıkması için katı yağ ile yağlandıktan sonra kaba hafif şeker serpilir ,sadece tabanına da un serpilir,bu şelikde fırından çıkan kekimiz rahatça dağılmadan çıkacaktır
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder