22 Eylül 2012 Cumartesi

Kuru Un Helvası




Evveett uzun zamandır tarif yazamadım ,pasta yapamadığımdan değil ama işte insanın yaz sıcağında bişe yapası gelmiyo artık eylül ayı geldiğine göre mutfağa girme vakti gelmişti,bu helvayı teyzemle gittiğimiz bir misafirlikte yemiştim yerkende alla alla benim yaptıklarım hiç böle olmuyo demiştim hatta içimden ,helvayı sütlü yapardım ben hep ,böle yumuşak bir şey olurdu,ama bu misafirlikte yediğim kuruydu,nese lafı fazla uzattım sanırım ogün bu gündür bu helvya hasta kaldım,2.denememde nihayet başarılı bi sonuç elde ettim.O zaman haydi ne duruyorsun helva yapsana tey tey helva yapsana :)))
  Malzemeler;
4 Su bardağı un
3 Su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı sıvı yağ
 Fındık
 Yapımı;Unu teflon tavada pembeleşene kadar kavuruyoruz(yağ olmadan ) Ardından unu eliyip tekrar teflonda az kavuruyoruz,kavurma yaklaşık 15 dakika sürüyor.Bir derin kabımızo kavurduğumuz unu koyup üzerine pudra şekerini ardından ,ısıttığımız sıcak yağımızı döküyoruz.Kaşığın tersiyle güzelce yedire yedire eziyoruz ve borcama döküp elimizle bastırıyoruz.Sıcakken dilimleyip en az 3 4 saat dolapta dinlendiriyoruz