28 Nisan 2012 Cumartesi

MUZLU YAŞ PASTA 








Kek içi:
Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
  1 kahve fincanı yoğurt


Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve  yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
·  Unu eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Benim fırınım tam 1 saatte pişiriyor ve ben 20 dk. dan önce kapağını kesinlikle açmıyorum, siz fırınınızın performansına göre 30. dakikadan sonra kapağı çok az açarak kontrol edebilirsiniz)
       Kek bitti sıra kremasında
Kreması için:
Malzemeler
  • 3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 orta boy muz
Yapılışı
  • Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.Soğuduktan sonra muzları küp şeklinde doğrayıp krıştırın.
Dışı İçin ise ; hazır 1 paket krem şantiyi ölçülerine göre sütle çırpıyoruz (Dışını kaplamak için)



22 Nisan 2012 Pazar



Diet Yapanlar İçin Şekersiz Yulaflı Kurabiye
Evet diet yapanlar için muhteşem şekersiz bir kurabiye üstelik çok  besleyici
Malzemeler:
2 yumurta
1,5 kase yulaf ezmesi
2 çar bardağı kepek un
1 çay bardağı yoğurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kase kuru meyve(kayısı ,üzüm,erik,yaban mersini)
Yapılışı:
Yumurtaları kıralı ,yoğurdu ilave dip iyice çırpalım bir el blendırı yardımıyla ,daha sonra tüm malzemeleri dökelim kabımıza iyice karıştırmaya devam edelim,enson kuru meyvelerimizi döküp iyice karıştıralım.Az yağlanmış  bir tepsiye tüm karışımı boşaltalım.170 derece fırında üstü kahverengi olana kadar pişirelim.Fırından çıkınca kare şeklinde keselim İşte sıcacık kurabiyelerimiz hazır.Afiyet olsun
İsterseniz kurabiyenizi bir cam kavanoza koyabilirsiniz,ben öyle yaptım böylece bozulmadan 1 hafta saklayabilirsiniz

19 Nisan 2012 Perşembe

Tarçınlı Light Muhallebi







Malzemeler:1 lt light süt
                  Yarım su bardağı şeker
                  2 yemek kaşığı un
                  2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:Süte tencereye alınır ,tüm malzemeler sütün içine konur karıştırılarak orta ateşte pişirilir,kaynayınca 5 dk. piştikten sonra soğuk servis edilir...İsteğe göre üzerine tarçın yada rendelenmiş çikolata  serpilir