16 Şubat 2012 Perşembe

TiRAMİSU (Kedi dili ile)
YAPILIŞI *15-16 adet kedi dili bisküvi. *1 çorba kaşığı nescafe *1 su bardağı ılık su. *2 su bardağı süt *2 çorba kaşığı un *1 adet yumurta sarısı *4 çorba kaşığı şeker, *1 paket vanilya, *200 gr labne peynir *üstüne serpmek için yeterince kakao Hazırlanışı, .Süt,un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişince, vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dakika kadar çırpın ve ılınması için bekleyin. .Nescafeyi, ister şeker katarak,ister sade olarak, 1 su bardağı ılık suda eritip, karıştırın. .Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün. .Kedidili bisküvilerin yarısını, nescafeli suda çok umuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin. .Kalan kremanın yarısını kedilillerinin üstüne döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli suda ıslatıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizin ve kalan kremayla kapatınç .Bu hali ile en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Aslında bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor. .Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırdıktan sonra, minik çay süzgeci ile üstüne kakao serpin. Siz istediğiniz gibi süsleyebilir veya sade servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

8 Şubat 2012 Çarşamba





GANAJLI VE KESTANELİ YAŞ PASTA


Malzemeler:
Hazır  pandispanyapasta kek (evde de pişirebilirsiniz )
1 su bardağı süt
1 paket kakaolu ve beyaz krem şanti
1 çay bardağı haşlanmış kestane
Ganaj için
200 ml krema
200 gr bitter çikolata
Yapılışı:
Öncelikle bir tencere kremamızı döküyoruz ,kaynamaya ulaşmadan altını kapatıyoruz.Parçaladığımız çikolataları içine katıp karıştırarak eritiyoruz.Bir kenara soğumaya bırakıyoruz
Diğer tarafta kakaolu ve  beyaz krem şantilerimizi çırpıyoruz.Kakoulu olanın içine haşlanmış kestaneleri koyuyoruz.
Keklerimizi süt ile ıslatıyoruz.İlk katına kestaneli harcı döküyoruz,2. katı koyup beyaz krem şantimizi sürüyoruz
En son da üzerine ganajımızı döküyoruz.Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra bir güzel yiyiyoruz:)

3 Şubat 2012 Cuma


                                          Elmalı Kurbiye

<b>ELMALI KURABİYE</b>
 Malzemeler;
800 g un
3 adet elma
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 avuç dövülmüş ceviz



Hazırlanışı Harcı için;elmaları soyup rendeleyin.1 çay bardağı şekeri ekleyerek kısık ateşte pişirin.Soğuyunca dövülmüş ceviz ve tarçını ilave edin.Oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini bir kapta karıştırın. Üzerine  yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur yapın.Sonra hamuru merdane yardımıyla açıp bardak ile keserek yuvarlak hamurlar elde edin.Yapmış olduğumuz harcı yuvarlak hamurların ortasına koyarak ay şekli verin isterseniz hamuru büyük bir daire(yaklaşık 20cm çapında) şeklinde açarak pizza dilimi şeklinde kesin ve harcı geniş olan kısma koyarak rulo yapın.180 dereceli fırında 30 dakika pembeleşene kadar pişirin.Üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.Afiyet olsun.