23 Ocak 2012 Pazartesi

HAVUÇLU KEK
Malzemeler 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç, yarım su bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 avuç dövülmüş ceviz, 2 çay kaşığı tarçın, 3 adet yumurta, 2-2,5 su kadar un, Hazırlanışı : Yumurta ile şekeri iyice çırpalım. Rendelenmiş havucu biraz sıkarak suyunu alalım. Havuç, sıvı yağ, dövülmüş ceviz ve tarçını da yumurtaya ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. En son un ile birlikte kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim. Karışımı yağlanmış kalıba dökelim ve önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında pişmeye bırakalım. Yaklaşık yarım saat sonra kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun…

20 Ocak 2012 Cuma

SÜTLAÇ






Malzemeler 1 kg soğuk süt, 2 çay bardağı pirinç, 1 litre su, 3 yemek kaşığı pirinç unu, 2,5 su bardağı toz şeker, tarçın Hazırlanışı Pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın, soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı). pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin. Not:Süt paket süt olmayacak,açık kaynatılmış inek sütü olmalı.Çünkü paket süt ile olmuyor kıvamı
Souffle



ÇİKOLATALI SUFLE (5-6 kişilik) Malzeme 200 ml kutu krema, 200 gr bitter çikolata (80 gr lık paket), 3 adet yumurta akı, 3 adet yumurta sarısı, 4 çorba kaşığı toz şeker, 1 paket vanilin, Yapılışı Sufle kalıplarını margarin ile yağlayıp üzerine toz şeker serpin. Daha sonra buzdolabına kaldırın.Küçük bir tencereye su koyup kaynatın. Daha sonra atkını kısıp üzerine bir sos tenceresi koyun. tencerenin içine kremayı ekleyip ısıtın. Ardından kırdığınız bitter çikolatayı ekleyip eritin. Diğer yanda yumurta sarılarını mikser yardımıyla çırpın. Çikolata iyice eriyip krema kıvamına geldikten sonra yavaş yavaş ip gibi yumurta sarılarını ekleyin ve hızlıca karıştırın. Yaklaşık 3-4 dk kısık ateşte karıştırarak (benmari usulünü bozmadan) pişirin. Daha sonra bir kenara alıp üzerine vanilini döküp karıştırdıktan sonra ılımasını sağlayın. Yumurta aklarını çukur bir kaseye koyarak çırpmaya başlayın. Ardından yavaş yavaş toz şekeri de ekleyin. Kıvamı kaşıktan akmayacak şekle geldiğinde tamamdır. Çikolatalı krema ılıdıktan sonra çırptığınız yumurta aklarının içine yavaşça ekleyin. Köpüğü eritmeden çikolatalı kremayı köpüğe yedirin. Dikkat edin köpük sönmesin. Sufle kalıblarını buzdolabından çıkarın. Karışımı sufle kalıplarına 1 parmak eksikliğinde doldurun.Kasedeki Karışımların içine 5 parça çikolata koyun,böylece içi çikolata akışkanlı olacak.Önceden ısınmış 140-160 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirin. Üzerine krema veya çikolatalı sos ya da dondurma koyarak servis edebilirsiniz. NOT: Yumurta sarılarını eğer hızlı döküp karıştırmazsanız yumurta sarıları pişer. Arzu ederseniz yumurta sarılarını eklemeden önce karışımı biraz ılıtıp daha sonra çırptığınız sarıları ekleyebilirsiniz. Kalıpları yağlayıp şekerledikten sonra buzdolabına kaldırmamızın sebebi suflelerin piştikten sonra kalıba yapışmaması içindir. Dolayısıyla daha iyi kabarıyor. Servis etmek için de çok hızlı davranmak gerekiyor. Çünkü kabarıklığı tüm sufleler gibi çabuk sönüyor
Leziz Truffe






Yapım Süresi 15 dakika Malzemeler: 2 paket Kakaolu bisküvi, 4 dilim kek, 1 paket kakao, 1,5 bardağı süt, 1 çay bardağı pudra şekeri, Ceviz Yapılışı: Bisküvi ve keklerimizi derin bir kabın içerisinde un gibi toz haline gelene kadar parçalıyoruz.Daha sonra içerisine süt ,kakao ve pudra şekerini ilave ediyoruz.Hamur gibi hepsini elimizle yoğuruyoruz.Ne çok kuru ne de çok yumuşak olması gerekiyor.Gerekiyorsa süt ilavesi yapabiliriz.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarımızı kafi miktarda su ile ıslatarak küçük toplar yapıyoruz.Elimizi ıslatmamızın nedeni toplarımızı kakao,ceviz yada pudra şekerine bularken malzemeyi daha iyi yapışması için.Arzu ettiğimiz şekilde ceviz tozu,kakao yada pudra şekerine buluyoruz.Evet işte hazır.20-30 dakika buzlukta bekletmemiz yeterli.Yanında vanilyalı dondurmayla muhteşem oluyor,özellikle kakaolu olanlar